Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: kain lampin modern (cloth diaper) boleh cuci offer rm39/pc

  1. #1
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default kain lampin modern (cloth diaper) Jenama DYANACD

    SELAMAT DATANG KE KEDAI MAMA & PAPA (Ma&Pa)

    Saya Dyana ingin memperkenalkan kepada Ma&Pa produk baru terhangat di pasaran Malaysia sekarang. Baru setahun jagung. Produk ini dipanggil All In One Pocket Diaper/ Cloth Diaper(AIO CDs

    Apa itu cloth diaper?
    Cloth Diaper(CD) tu adalah 'pampers' boleh basuh dan diguna semula. Seperti Ma&Pa membasuh pakaian baby2 Ma&Pa. Tip penting - untuk menjaga ketahanannya Ma&Pa dinasihatkan menggunakan laundry bag untuk cucian mesin basuh.

    Kelebihan2 ketara AIO CDs ini seperti:

    * Beli sekali tahan 3 tahun. Memang JIMAT !!!


    DyanaClothDiaper
    3 CDS / set = RM129 / 3 tahun

    Disposable Diaper
    0.45 sen X 5 keping = RM2.25/sehari
    RM2.25 X 365 hari X 3 tahun = RM2463.75

    Ma&pa JIMAT
    RM2334.75 untuk 3 tahun

    * Lapisan luar CDs adalah PUL(polyurethane laminate) material yang buatkannya kalis air (waterproof).
    * Lapisan dalam CDs adalah microfleece material yang menyebabkan baby sentiasa kering.
    * Insert/soaker adalah 3 lapisan microfiber menjadikannya 5x lebih berkesan serapannya berbanding towel biasa. So inserts2 ini menyerap pee seperti diaposable diaper yang Ma&Pa trust selama ni.
    * PENTING ! CDs ni memang TIADA campuran bahan kimia yang boleh menyebabkan ruam lampin seperti yang terdapat dalam disposable diaper. Baby2 Ma&Pa bebas nappy rashes.
    * CDs sangat senang dibersihkan berbanding kain lampin biasa cepat kering juga.
    * SPECIAL! CDs ni dipanggil All In One Pocket Diaper kerana satu CDs boleh di adjust saiz dari saiz S,M dan L. So, memang boleh pakai lama dari baby Ma&Pa baru lahir hingga umur 3 atau 4 tahun.
    * CDs ni kemas, selesa dan mudah dipakaikan sebabnya memang khas dibuat 2 sejenis saja: butang dan pelekat velcro. Tak macam Ma&Pa nak pakaikan lampin biasa nak kene ikat plastik. Kalau baby2 Ma&Pa dah makin besar makin struggle nak pakai lampin.
    * Paling BEST juga, AIO CDs ni banyak pilihan warna dan corak untuk koleksi baby2 Ma&Pa.
    * Disamping Ma&Pa berjimat, satu perkara penting Ma&Pa buat ialah SELAMATKAN ALAM SEKITAR! bayangkan selama ni Ma&Pa telah buang disposable diaper yangmengambil masa 300 - 500 tahun ! untuk dilupuskan.

    OFFER SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI
    RM43/PC-single colour & RM45/pc-bercorak
    utk online buyer only

    Bermula November 2009 Corak DyanaCD ada 6

    Last edited by DyanaCD; 11-22-2009 at 02:36 PM. Reason: new coming own product
    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

  2. #2
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam semua warga melayu niaga...produk nih mmg baru kat malaysia, x macam belah eropah & negara2 maju lain...actually idea nih dtg dari penaglama saya sendiri. saya ada 4 org baby. paham2 je la kalau baby ni, belanja besar susu & pampers. itu yg timbulnya idea utk kongsi kat seramai mungkin ma&pa utk beerjimat mcm saya...
    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

  3. #3
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam ma&pa semua....bagi sesape yg ade anak kecik masih guna pampers tu...sila2...jgn ragu2...anak saya 2 org full time guna cd nih...alhamdulillah jimat...rashes beransur pulih...saya mesti
    pilih
    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

  4. #4
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam...untuk makluman ma&pa semua, penggunaan pampers DyanaCd nih mmg menjimatkan. untuk seorang baby, biasa menggunakan purata 5 keping disposable diaper. bergantung pada usia, jantina & kadar pee baby. setiap keping disposable diaper berharga sekitar 0.45sen bermakna sehari rm2.25. setahun 2338.75...wow x sedar kan banyak sampai begitu...berbanding CD beli sekali boleh guna sampai 3 tahun atau sampai baby x guna pampers dah...
    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

  5. #5
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    alhamdulillah sampai juga kita semua garis penamat ramdhan...mudah2an mendapat keredhaan-Nya. oh ya berita terkini untuk semua, jenama DyanaCD dah pun sampai ke tangan kami...pesanan dah kami buka dan penghhantaran akan dibuat selepas aidil fitri. sedikit info tentang jenama baru nih...apa yg saya blh katakan selepas mencuba sangat menakjubkan. kedua2 anak lelaki saya berumur 1 thn 9 bln & 2 thn 9 bln hanya menggunakan 1 insert satu2 masa boleh bertahan 4-6 jam. sebelum ini dgn jenama babyland mmg x boleh guna 1 insert sahaja, kena 2 insert itupun selepas 4-5 jam ada sedikit lembab terutamanya di kawasan peha. syukur,,,produk spt yang kami harapkan. selain itu saiz DyanaCD juga lebih besar. dari baby newborn sehingga 17/18kg masih boleh guna. pattern yg ada 10 pun mmg cantik2 dan unik. untuk harga pengenalan DyanaCd akan dijual rm43 & rm45/pc...jangan lepaskan peluang...rasailah kelainannya.
    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

  6. #6
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam semua...saya dah buat ujian utk DyanaCd nih...dgn 1 insert sahaja boleh menyerap 300ml air dan x tembus!!!...saya mesti pilih
    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

  7. #7
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam...lama x update kat sini...busy sgt. business pamper ni pun alhamdulillah mendapat sambutan menggalakkan. syukur alhamdulillah. kepada yg nak mengguna Dyana CD ni jgn ragu2 lagi...nak jadi rakaniaga pun dialu2kana
    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

  8. #8
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    berikut senarai rakaniaga DyanaCd...anda boleh terus menghubungi rakaniaga kami utk mendapatkan DyanaCD yang berhampiran anda

    Untuk Belian Offline,
    anda boleh direct hubungi rakaniaga-rakaniaga kami yang berhampiran
    Berikiut senarai rakaniaga sehingga 30 oktober 2009

    Rakan Niaga Main

    ##KL & SELANGOR

    Pn. Hazrina bt. Abd Hamid((014-6280729/017-2353694)

    ##Klang, SELANGOR

    Pn. Che' Shahazaidah Bt Aman(012-6509492/017-3827578)

    ##Selayang, KL


    En. Norshahirwan b. Norjihad(012-3331795)

    ##Cheras, KL

    En. Ramdan b. Hashim(012-2026914)

    ##Kajang, SELANGOR

    En. Mohd Adifaza b. Rosli(012-2339541)

    ##Pasir Puteh, KELANTAN

    En. Mohd. Adifaza b. Rosli(012-2339541)

    ##Kulim, KEDAH

    En. Asnawi(019-3005688)

    ##Tawau, SABAH

    En. Nazarul Akmal b. Alias(013-8808794)

    ##Semporna, SABAH

    En. Muhd. Rahmat b. Dollah(019-8633373


    Rakaniaga Mini

    ##Rawang & Bukit Bruntung, SELANGOR

    En. Nor Arifin Azmi(017-6647096/019-2443144)

    ##Manjung, PERAK

    En.Faizal Tasuki(013-6769510)

    ##Merbok, KEDAH

    Pn. Noraini bt. Ahmad(013-5188860)

    ##PULAU PINANG

    En. Mohd. Hijas(016-4823430)

    ##Dungun, TERENGGANU

    Pn. Zarina bt. Mohamad(019-2654520)

    ##Tawau, SABAH

    En. Usman M(013-5519714)

    ##Kota Kinabalu, SABAH

    En. Zamri bin Ramli(013-5486192)
    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

  9. #9
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni saya tunjuk gambar DyanaCD...perati betui2...corak mmg menarik

    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

  10. #10
    Member DyanaCD's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni gambar clear skit utk 5 corak DyanaCD

    'pampers' boleh cuci dan guna semula, tahan 3 tahun memamg JIMAT!!!, colourfull & kemas. mudah di cuci & cepat kering. baby beabs nappy rashes. Stokis diperlukan seluruh negara. Peluang jana untung sehingga 48%. lawati http://www.dyanaclothdiaper.blogspot.com or contact me 012-2353560-mr. akmal/pn.Dyana

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •