Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 38

Thread: Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd (780794-T) - ceramicclub.net

  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Asia Ceramic Marketing Sdn Bhd (780794-T) - ceramicclub.net

    KONSEP PERNIAGAAN

    Konsep perniagaan yang dibawa oleh Asia Ceramic Marketing adalah konsep perniagaan secara trading dan franchise. Konsep perniagaan ini berbeza dengan sistem MLM yang mementingkan penjualan produk, ataupun Investment program yang memberikan kadar keuntungan tetap dalam masa tertentu. Sila fahami terlebih dahulu bagaimana sistem ini berfungsi dan memberikan keuntungan kepada agen2nya dengan merujuk kepada penerangan di bawah:



    “The CeramicClub Sell Back Franchise System” adalah kata nama lain untuk Pakej Booster. Pakej ini begitu unik dan satu-satunya konsep perniagaan di pasaran sekarang. Apakah keunikan sistem Franchise? Sila fahami dalam gambar di bawah ini:



    Terdapat beberapa pakej yang ditawarkan oleh ASIA SERAMIC antaranya :



    Anda bebas membuat pilihan dengan memilih mana-mana pakej produk di atas. Setiap pakej telah ditetapkan produk tersebut. Sebaik sahaja membuat pembelian, anda akan diberikan 2 pilihan:




    Anda berminat? boleh daftar percuma di SINI (group kami jutawanceramic.com)

    Anda MAMPU mengubahnya!!!

    CEPAT, BERTINDAKLAH SEKARANG DI SINI (group kami jutawanceramic.com)

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Jika anda bersetuju menyertai “Sell Back Franchise System”, anda dikehendaki mengisi borang akad jual beli bagi mengesahkan penyertaan anda. Dengan menandatangani borang jual beli tersebut, maka anda telah bersetuju untuk mematuhi Terma & Syarat yang telah ditetapkan oleh Asia Ceramic Marketing. Syarikat telah menetapkan harga jualan bagi produk-produk tersebut. Sila lihat dalam gambar di bawah:



    Asia Ceramic Marketing akan membuat pembayaran kepada anda dalam bentuk cek, sebaik sahaja pendaftaran berjaya. Cek tersebut akan diberikan secara terus kepada anda sama ada melalui kaedah pos atau secara by hand melalui leader & roadshow yang dijalankan. Kaedah pembayaran adalah secara bertangguh/installment atau dalam Islam dipanggil istilah Akad Bai’ Tawarruq. Kaedah pembayaran ini adalah HALAL dan tidak menjadi kesalahan dalam proses urusniaga ini. Sila lihat penerangan melalui gambar di bawah ini:



    Cek akan dikeluarkan sebaik sahaja anda mendaftar dan cek tersebut hanya boleh ditunaikan oleh anda sebaik sahaja mencapai tarikh matang@tarikh pada cek tersebut. Sila lihat contoh di bawah:

    Ex: Encik Kasmani telah menyertai/membeli Pakej Booster C RM3800.00 pada 2/2/2008. Beliau menerima 3 keping cek RM1500 dan kesemuanya bernilai RM4500.00 dengan keuntungan yang diperolehnya adalah sebanyak RM700.00. Cek yang diterimanya adalah bertarikh pada 2/3/2008, 2/4/2008 dan 2/5/2008. Sila lihat SS cek beliau di bawah ini:



    Anda berminat? boleh daftar percuma di SINI (group kami jutawanceramic.com)

    Anda MAMPU mengubahnya!!!

    CEPAT, BERTINDAKLAH SEKARANG DI SINI (group kami jutawanceramic.com)

  3. #3
    Administrator admin's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Gombak
    Posts
    138
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sejak bila lak Asia Ceramic nie dok dalam bahagian franchais?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Putrajaya,Klang,Banting,Jengka
    Posts
    27
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by admin View Post
    sejak bila lak Asia Ceramic nie dok dalam bahagian franchais?
    Maaf la admin, style macam franchais tapi tak termasuk dalam bidang franchais. CBC hanya buat trading sahaja.

    Para distributor Ceramic diingatkan supaya tak menokok tambah perkataan dalam presentation korang. Takder perkataan franchais dalam website CBC!!

    Dalam laman web www.CeramicClub.net ini la Kelebihan Ahli
    Ceramic Business Club
    (Membership with membership card)

    * Membership's Privileges:
    (Business Profit Sharing Rewards Programme)
    1) Incentive rewards from Referral Programme
    2) Profit Sharing rewards from IPS Programme
    3) Profit Sharing rewards from PS Programme
    4) Overriding Incentive rewards from referral's members income
    5) Leadership Incentive rewards from members group sale
    6) E-shopping Rewards Programme (e.g. Ceramic products, Giant Vouchers, KFC & Pizza Hut Vouchers, telecommunication products, collection items and others merchants products)
    7) Qualify for Sell-Back Policy Programme
    8) Special arrangements for Travelling Package
    Saya Dah Turun 15kg, Anda Bila Lagi?
    Saya nak tunjuk bagaimana anda boleh dapat USD3250!!! Meh tanya saya!!! Ini Memang Pasif Income!!!
    017-2880369, YM/Email: mymezu@yahoo.com.my

  5. #5
    Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    oppss..sorry... silap rumah le tn admin... dah ada pun yg bincang pasal ceramic kat sini...

    kalau rasanya tn admin nak delete topik yg saya bukak ni pun takpe...sbb dah ada topik pasal ni pn...

    sekian.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    jom ceramic......jom ceramic...

  7. #7
    Guest
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ceramic ni MLM punya bisnes kan?

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sy tak paham macam mana syarikat buat duit, kite beli product dari syarikat dan jual balik kepada syarikat. Buat apa syarikat beli balik dengan harga mahal?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by maxazaria View Post
    sy tak paham macam mana syarikat buat duit, kite beli product dari syarikat dan jual balik kepada syarikat. Buat apa syarikat beli balik dengan harga mahal?

    Tuan tanah tolong huraikan...
    Khusus Kepada Pencari Peluang Pendapatan Di Rumah...
    Keterangan: etunai88@gmail.com

  10. #10
    jjj
    jjj is offline
    Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by maxazaria View Post
    sy tak paham macam mana syarikat buat duit, kite beli product dari syarikat dan jual balik kepada syarikat. Buat apa syarikat beli balik dengan harga mahal?
    sykt ceramic ne ambil produk yg kita beli tu then tlg jualkan kpd sykt2 lain dgn harga yg lbh tinggi..

    jd some of profit company tu from jualan produk kita tu, company akan bayar kpd kita..

    cthnya, pakej rm900- cmpny byr kita rm100..

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •