Results 1 to 2 of 2

Thread: [wts] makanan hebat untuk sel-sel otak

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default [wts] makanan hebat untuk sel-sel otak

    Apa yang saya ingin berkongsi dengan anda semua pada hari ini suatu yang sangat penting dan kalau boleh cuba luangkan sedikit masa untuk baca coretan saya dan renung-renungkan..


    Cuba anda fikir dan bayangkan keadaan diri anda di suatu masa akan datang ….

    ADAKAH Anda dapat mengingati hari perkahwinan ANDA atau hari anak anda menerima ijazah (pengijazahan anak anda),
    Anda memasuki sebuah bilik tapi malangnya anda lupa APAKAH / KENAPA tujuan anda masuk bilik tersebut,
    ADAKAH Anda menghadapi masalah dengan perkataan seharian anda,
    DAPATKAH Anda mengingati apa yang telah anda baca,
    ADAKAH Anda memerlukan bantuan seseorang untuk membuat senarai barang runcit atau untuk membayar bil ..

    Agak menakutkan, betul tak?

    Mungkin anda juga prihatin bahawa perkara yang sama boleh terjadi kepada anda dan sesiapa saja di luar sana.

    Kini dengan Makanan tambahan untuk sel-sel otak , Memo Plus Gold, anda mempunyai sebab untuk mengharapkan jawapannya..., Tolong teruskan membaca....

    Saya dapat membantu ANDA ! Para para bloger sekalian

    Untuk maklumat anda semua, Kapsul ingatan super-caj ini akan menggandakan ingatan dan konsentrasi anda pada hari ini juga !

    Kajian Penyelidikan di Institut Penyelidikan Pusat Ubat di, Lucknow India menunjukkan bahawa kandungan utama Bacosida A dan B yang diformulakan ini menakjubkan dan ia dapat mempertingkatkan ingatan dan konsentrasi seseorang.

    Ia merupakan perlindungan otak yang terbaik dan formula yg menggandakan ingatan buat anda dan anak anda & keluarga anda!

    Teruskan membaca lagi...
    Saya ingin tanya anda sekali lagi…..

    Apabila anda menemui seseorang, adakah anda terlupa namanya sebaik sahaja anda selesai berjabat tangan dengannya?

    Didalam minggu ini, berapa kalikah anda telah lupa dimana anda meletakkan gugusan kunci anda?

    Adakah anda menghadapi kesulitan dengan perkataan-perkataan yang mudah?

    Anda tidak keseorangan!

    Berjuta orang berdepan masalah mudah lupa , tapi kini anda boleh melawan kembali dengan formula perlindungan otak yang berkuasa dari produk keluaran Oze iaitu Memo Plus Gold

    Cuba ANDA bayangkan SEKARANG

    Bagaimana keadaan anda 20 yg tahun lalu.

    Tentu ANDA lebih bertenaga.

    Minda anda lebih peka.

    Sistem tubuh badan anda bekerja dengan efisyen.

    Anda rasa hebat.

    Sekarang anda boleh hentikan bayangan-bayangan anda itu.

    Kerana

    Anda boleh alamilah kuasa Memo Plus Gold sendiri

    Banyak kajian saintifik di pelbagai institut terkenal telah membuktikan keupayaan Memo Plus Gold. Kajian tersebut telah dilaksanakan oleh antaranya

    Institut Penyelidikan Biokimia Wolfson, University College, London.

    Swinburne University of Technology, Victoria, Australia.

    University of Wollongong, Wollongong, Australia.


    Mesti anda nak tahu apa yang hebat sangat dengan herba ini, biar saya terangkan,
    Herba Bacopa Monniera atau secara singkatannya lebih dikenali sebagai Brahmi telah digunakan secara tradisional untuk meningkatkan perkembangan ingatan, pembelajaran, konsentrasi dan lain-lain fungsi otak, khasnya bagi mereka yang telah mencapai separuh usia. Ia juga dapat membantu mengurangkan simptom kegelisahan.

    Tumbuhan Brahmi ini telah digunakan sejak beratus tahun dahulu dalam perubatan Ayurvedik

    Apabila di ambil secara harian, khasiat Memo Plus Gold akan menambah baik keupayaan seseorang antaranya :-

    • Mempertingkatkan tahap pembelajaran dan daya ingatan
    • Menambah kecerdasan, kecergasan dan kesegaran sepanjang hari.
    • Mengurangkan kebimbangan dan tekanan.
    • Khasiat anti-penuaan dan tindakan antioksidan.
    • Kekurangan tumpuan (sangat berguna sewaktu menghadapi peperiksaan di sekolah).
    • Kes AAMI pada warga tua (kehilangan ingatan disebabkan peningkatan usia) dan ADHD pada kanak-kanak ( kanak2 yg hyper active dan juga yang kurang cemerlang dalam pelajaran)
    • Memudahkan dan mengaktifkan sel-sel otak ( terutama org2 yg dah tua ).



    Memo Plus Gold adalah 100% selamat digunakan, tanpa ketagihan dan merupakan ubat herba untuk peningkatan memori secara semulajadi.

    Memo Plus Gold boleh digunakan secara selamat untuk memelihara kesihatan dan keseimbangan sistemik otak dan sistem saraf, tanpa ada kesan sampingan.

    Bagaimanakah menggunakan Memo Plus Gold?

    MEMO PLUS GOLD sangat sesuai untuk semua peringkat usia dan disarankan untuk mereka yang terdedah kepada suasana persekitaran bertekanan tinggi. Ia juga boleh diambil sebagai antioksidan serta makanan tambahan untuk menenangkan minda dan tubuh bagi mereka bagi yang mengalami hipertensi contohnya seperti yg mengalami tekanan darah tinggi.


    Cara Penggunaan –Dos
    Bagi dewasa, satu kapsul dua kali sehari selepas makan

    Dan bagi kanak-kanak (7 hingga 12 tahun) satu kapsul sehari selepas sarapan.

    Berapa lamakah baru saya dapat merasai kesannya?

    Pengguna disarankan supaya terus mengambil MEMO PLUS GOLD sekurang-kurangnya selama 3 bulan untuk mendapatkan kesan yang ketara. Selepas tempoh itu pengguna boleh mengambil satu kapsul sehari jika mahu.

    Berapa lamakah ia dapat bertahan?

    Satu kotak Memo Plus Gold mengandungi 60 kapsul dan mampu bertahan untuk 2 bulan bagi kanak-kanak dan 1 bulan bagi orang dewasa.

    • Bagi sesiapa yg berminat untuk menjadi pengedar/wakil jualan , boleh lah hubungi saya kerana kami amat mengalu-alukan anda sebagai pengedar kerana produk ini sekarang sedang mendapat sambutan panas di pasaran .

    Akhir sekali dari saya
    ( Bebaskan kuasa penumpuan yang terpendam sekian lama dalam diri anda, sekarang! )
    Tunggu apa lagi, dapatkan lah sekarang Memo Plus Gold.

    Kami cabar anda di luar sana untuk mengambil memo plus gold , ia pasti berkesan selepas 3 bulan anda mengambil dan anda akan merasai perubahannya . Dapatkan sekarang !

    1 kotak = rm50.00 sahaja.

    Assalamualaikum wbt.


    Dibawah ini adalah soal jawab mengenai Memo Plus Gold untuk menjelaskan pertanyaan anda tentang Memo Plus Gold.



    Soal Jawab Mengenai
    Memo Plus Gold

    1. Apakah herba yang terdapat di dalam Memo Plus
    Gold dan fungsinya?

    Herba yang terdapat di dalam Memo Plus Gold dinamakan Bacopa Monniera atau Brahmi di dalam system perubatan ayuverda. Ia merupakan persediaan herba yang dapat meransang otak untuk menjadi lebih tajam dan
    menolong proses merehatkan otak dari sebarang tekanan.

    2. Siapakah yang boleh mengambil Memo Plus Gold ?
    Kerana herba semulajadi bertindak lembut pada tubuh manusia, maka sesiapa saja tak kira umur dan jantina boleh mengambilnya. Seseorang itu boleh mengambil Memo Plus Gold kerana dia menghidap AAMI @ ADHD kerana kajian klinikal telah membuktikan keberkesanannya terhadap penyakit berikut.

    3. Adakah Memo Plus Gold mempunyai kesan sampingan ?
    Tidak ada.

    4. Apakah yang faedah kepada badan dan minda saya apabila saya makan
    Memo Plus Gold ini ?
    Herba di dalam memo plus gold dapat membantu menenangkan perasaan
    khususnya bagi yang selalu merasa resah tanpa sebab, kanak-kanak dengan
    sipmtom hyperactive dan kurang tumpuan. Selain itu ia dapat membantu
    meningkatkan fungsi otak seperti mencergas dan menajamkan otak agar dapat
    berfikir dengan baik serta tumpuan yang penuh dalam pembelajaran.
    Ia juga amat penting dalam meningkatkan daya ingatan terutama bagi warga tua
    dan juga dapat mengurangkan masa pembelajaran.

    5. Berapa lama yang diperlukan bagi melihat keberkesanan Memo Plus Gold ini ?
    Ubat herba menolong menyelesaikan masalah pesakit bermula dari akar umbi
    seterusnya menyembuhkannya. Ia memberi kesan penyembuhan jangka panjang.
    Jadi seperti herba lain Memo Plus Gold mengambil masa dari 3 ke 4 minggu
    untuk menunjukkan kesan positif tersebut. Tapi ianya bergantung kepada setiap
    individu dan keseriusan penyakit mereka.

    6. Bagaimana cara untuk makan memo plus gold ini dan berapa harganya ?
    Memo Plus gold di datangkan dalam bentuk kotak dengan harga RM50 sahaja.
    Terdapat 60 biji kapsul di dalam setiap kotak dan ia cukup untuk sebulan bagi
    orang dewasa. Manakala bagi kanak-kanak berumur 6 hingga 12 tahun cukup
    untuk 2 bulan. Orang dewasa perlu mengambil 1 biji kapsul 2 kali sehari selepas makan manakala kanak-kanak perlu mengambil 1 biji kapsul sahaja sehari selepas
    makan.

    7. Adakah pantang yang harus dipatuhi ?
    Tidak ada. Anda hanya perlu makan Memo Plus Gold ini secara berterusan selama
    3 bulan bagi mendapat kesan yang maksimum. Dan pastikan anda makan 3 jam
    sebelum tidur.

    8. Adakah apa-apa kajian yang pernah dijalankan bagi menunjukkan
    keberkesanan fungsi Memo Plus Gold ini ?
    Ya. Terdapat banyak kajian yang di jalankan ke atas Bacopa Monniera yang
    digunakan di dalam Memo Plus Gold dan ia menunjukkan herba ini dapat
    mengurangkan masalah lupa dan menajamkan fikiran. Satu kajian telah
    dijalankan terhadap 76 orang dewasa berumur 40 hingga 65 tahun menunjukkan
    pengurangan kepada sifat lupa itu. Malahan mereka semakin cergas dalam
    kehidupan seharian.

    9. Adakah testimony dari pengguna yang dapat menyokong kata-kata anda
    tentang Memo Plus Gold ini ?
    Tentu sekali. Saya akan berikan anda 3 testimoni untuk menyokong pernyataan
    yang telah saya berikan tadi. Dan dua testimoni ni turut akan membuktikan
    bahawa semua golongan sesuai untuk mengambil Memo Plus Gold ini.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Mengasah Daya Ingatan Dan Hafalan

    Kebolehan manusia menjadi kuat atau lemah dengan selalu menggunakan atau mengabaikannya. Ibarat seperti pisau kalau diasah selalu ia akan menjadi tajam. Kalau diabaikan, lama-kelamaan ia akan tumpul dan berkarat. Begitulah dengan daya ingatan manusia. Adalah menjadi kebiasaan ulama' - ulama' dahulu menghafal 6,666 ayat Al-Quran dan menghafal 10,000 hingga 100,000 hadis.

    Apakah rahsia mereka ? Tidak lain dan tidak bukan kerana mereka berusaha mengasah dan menajamkan daya hafalan mereka sedari kecil lagi. Sekitar usia tujuh tahun mereka mula menhafaz Al-Quran dan dapat menghafaz keseluruhan pada usia 11 atau 12 tahun. Selepas itu mereka mula menghafaz puluhan ribu hadis, tafsir, nahu, sharaf, mantiq dan sebagainya. Imam Muhammad Husaini Az-Zibaidi telah menghafaz 4 jilid kitab Ihya' Ulumuddin yang mengandungi sekitar 4,000 muka surat serta puluhan kitab lain. Imam Ahmad bi Hanbal pula menghafaz 1,000,000 hadis.

    Manusia pada zaman silam sukar untuk memperolehi buku kerana harga buku mahal dan jarang sekali orang yang mampu membelinya. Jadi mereka terpaksa memperolehi ilmu dengan jalan menghafal. Akitiviti menghafal ini mereka lakukan pada setiap hari selama bertahun-tahun.

    Daya ingatan manusia pada masa kini semakin lemah kerana kewujudan mesin-mesin pencetak menyebabkan buku boleh dijual dengan harga yang murah. Manusia tidak lagi menjadikan menghafaz sebagai aktiviti harian mereka. Segala-galanya mudah. Ilmu dan maklumat terdapat dalam pelbagai bentuk dan jenis ; akhbar, majalah, buku, telefon, televisyen, komputer dan lain-lain. Kini manusia tidak lagi bergantung kepada hafalan untuk memperolehi ilmu. Ilmu orang dahulu disimpan di dalam otak, manakala ilmu orang sekarang disimpan di dalam kitab. Apabila kebolehan menghafal diabaikan, lama-kelamaan memori kita menjadi tumpul. Sejarah menjadi saksi dan bukti kepada kekuatan daya ingatan yang luar biasa umat terdahulu.

    Orang buta mempunyai ingatan yang lebih kuat berbanding dengan orang-orang biasa atau orang pekak dan bisu. Ini adalah kerana mereka tidak mempunyai cara lain untuk memperolehi ilmu dan maklumat kecuali dengan mendengar kemudian mengingatinya di dalam hati. Mereka tidak dapat memperolehinya melalui penglihatan mahu pun pembacaan (kecuali segelintir yang mengetahui tulisan Braille). Daya ingatan mereka terasah dengan sendirinya tanpa disedari. Lama-kelamaan mereka memiliki daya ingatan yang kuat. Sesetengah daripada mereka mampu mengingati beberapa langkah yang diperlukan untuk berjalan ke kantin, dapur dan stesen bas. Inilah rahsia orang buta yang perlu diselami.

    Sekolah-sekolah pondok di Malaysia dan Indonesia masih lagi mempraktiskan sistem pendidikan tradisional yang sangat menekan hafalan. Pelajar-pelajar dikehendaki menghafal kitab-kitab tertentu secara keseluruhannya. Sudah lumrah, pelajar-pelajar ini dapat menghafaz keseluruhan kitab Matan Ajrumiah, Matan Qatrun Nada, Matan Al-Fiah dan kitab-kitab dalam pelbagai bidang seperti nahu, sharaf, fiqh, tasawwuf, hadis dan tafsir. Begitu juga pelajar-pelajar sekolah menengah agama kelolaan jabatan-jabatn agama negeri yang banyak menghafal, Ingatan mereka ternyata lebih baik berbanding dengan rakan-rakan dari sekolah menengah biasa.

    Untuk mendapatkan kekuatan hafazan, mulai hari ini anda boleh mula menghafaz:

    Surah-surah Al-Quran yang lazim dibaca.
    Hadis-hadis.
    Kata-kata hikmah dalam Bahasa Melayu, Inggeris atau Arab.
    Peribahasa.
    Sajak-sajak bermutu.
    Perbendaharaan kata bahasa Ingeris, Pernacis, Mandarin, Melayu dan sebagainya.
    Isi-isi penting sesuatu berita akhbar, rencana dan subjek untuk peperiksaan.
    Rangkaikata-rangkaikata yang menrik dalam sesebuah artikel.
    Istilah-istilah agama, komputer, ekonomi, undang-undang, psikologi dan sebagainya.
    Nama anak-anak jiran, rakan dan saudara - mara.
    Tarikh lahir anak-anak, anak-anak saudara dan anak-anak kenalan istimewa.
    Nombor telefon yang agak kerap digunakan.
    Nama-nama kementerian bersama menterinya.
    Nama-nama pekerja di tempat anda bekerja.

    Jadikan mengahafl sebagai kegiatan harian yang wajib bagi anda. Namun anda mestilah faham terlebih dahulu tetntang apa yang ingin dihafal. Luangkan masa sekurang-kurangnya 20 minit sehari untuk aktiviti menghafal. Lebih lama masa yang diperuntukkan untuk mengasah hafalan, semakin tajamlah daya ingatan anda. Kalau anda benar-benar serius, berusngguh-sungguh dan konsisten terhadap amalan ini, tidak mustahil anda akan berupaya MENGHAFAL SEBUAH BUKU SELENGKAPNYA. Anda akan mampu menghafal setiap muka surat, perenggan dan ayat di dalam sesebuah buku. Ianya bukan mustahil.

    Pengetahuan sahaja tidak dapat mengubah diri anda. Yang pentingnya, anda mesti bertindak. Berlatihlah menghafal pada setaip hari. Kembangkan kebolehan yang terpendam di dalam diri anda. Supaya minat anda bertambah, apa yang hendak dihafal, biarlah sesuai dengan pekerjaan, minat, kecenderungan dan hobi anda. Kalau anda pelajar sekolah, hafallah isi-isi penting sesuatu subjek. Kalau anda ingin meningkatkan lagi penguasaan perbendaharaan kata (vocabulary) Bahasa Inggeris, bacalah akhbar atau artikel berbahasa Inggeris sambil menyemak dan menghafal erti perkataan yang tidak diketahui. Kalau anda seorang imam, hafallah surah-surah Al-Quran. Kalau anda seorang penyajak, hafallah sajak-sajak bermutu oleh penyajak terkenal. Kalau anda seorang pensyarah, hafallah istilah-istilah penting di luar bidang anda seperti istilah-istilah undang-undang, ekonomi, agama, perkomputeran dan sebagainya.

    sebarang pertanyaan leh hubungi sy 0135850377 haqi

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •